Feest aan de Kerkstraat in Didam: oplevering 9 energiezuinige appartementen

Publicatiedatum: 25-10-2019

Afgelopen jaar bouwden we 9 energiezuinige appartementen aan de Kerkstraat in Didam. Een unieke locatie, midden in het centrum. De sleutels zijn uitgegeven en inmiddels hebben de bewoners intrek genomen in hun nieuwe woning.

Tijd voor een feestje

Samen met de nieuwe bewoners, omwonenden en andere betrokkenen zoals de aannemer en de architect, vierden we een klein feestje. Dit feestje vond plaats achter het nieuwe gebouw. Een mooi moment voor de nieuwe bewoners om elkaar én de buurt te ontmoeten en te leren kennen. Een gezellige afsluiting van een mooi project! 

Naam van het nieuwe gebouw: Het Koetshuis

We hebben inwoners uit Didam en omstreken gevraagd om mee te denken over een naam voor het nieuwe gebouw. Want deze was er nog niet. We ontvingen heel veel leuke inzendingen! In totaal waren het er ruim 75. We vroegen een jury een naam te kiezen. Zij kozen unaniem voor Het Koetshuis. De jury bestond uit Jan Beursken van de Oudheidkundige Vereniging Didam, meneer Kleinpenning oud-eigenaar én nieuwe bewoonster mevrouw Meulenbeek-Putman. De naam is ingezonden door Mia Roosendaal. Tijdens het feestje onthulden de juryleden en Mia Roosendaal de naam. Ook werd er een korte toelichting op gegeven. 

'Het gebouw is gebouwd op een historische locatie waar vroeger een koetshuis met heerenlogement stond. Boeren die de markt bezochten, tegenover de locatie, stalden hun paarden in het koetshuis.'

De appartementen

Het Koetshuis heeft 9 energiezuinige appartementen. 6 3-kamer appartementen en 3 2-kamerappartementen. De appartementen zijn energiezuinig door de zonnepanelen op het dak, de goede isolatie en de warmtepomp. 

We wensen alle bewoners veel woonplezier in Het Koetshuis!

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden