Feestelijke oplevering van 16 NOM-woningen in Braamt

Publicatiedatum: 17-05-2019

Wij vierden samen met de nieuwe bewoners, omwonenden en andere betrokkenen de oplevering van 16 nul-op-de-meter woningen aan de Graaf Hendrikstraat in Braamt. Ook de gemeente Montferland was hierbij aanwezig. Zij richtten namelijk de openbare ruimte rondom de Graaf Hendrikstraat opnieuw in.

10 woningen gesloopt, 16 nieuwe woningen gebouwd

Aan de Graaf Hendrikstraat in Braamt stonden 10 oude woningen. Deze zijn gesloopt en hiervoor in de plaats hebben we 16 nieuwe woningen gebouwd: 4 eengezinswoningen en 12 levensloopbestendige woningen. Voor de bouw van de woningen is een selectiecommissie opgericht. De commissie, bestaande uit inwoners uit Braamt en medewerkers van Plavei, heeft meegedacht- en beslist over de nieuwbouwplannen. Aannemer Optimum Plus bouwde de woningen.

Een leefbaarheidscommissie, die bestond uit buurtbewoners, was tijdens de leegstand, sloop en nieuwbouw de oren en ogen in de wijk. Deze commissie kwam verschillende keren bij elkaar en hield Plavei op de hoogte van wat er speelde in de wijk. We waren erg blij met beide commissies!

Een zeldzame vleermuis én een gevonden nederzetting

Tijdens de bouw is er in 2 woningen een zeldzame vleesmuis aangetroffen, 'de laatvlieger'. Dit zorgde voor een kleine vertraging tijdens de bouw. Nadat deze vleermuis was uitgevlogen zijn de nestmogelijkheden in de woningen onklaar gemaakt en is de vleermuis 'verhuisd'. Wij hebben verblijfkasten geplaatst waar de diertjes tijdelijk in konden 'wonen' toen de oude woningen gesloopt werden. Bij de nieuwe woningen zijn voorzieningen getroffen voor als deze vleermuis terugkeert.

Ook hebben we een archeologich onderzoek laten uitvoeren. Tijdens het onderzoek zijn er resten van een nederzetting gevonden uit de 14e eeuw. Deze resten worden verder onderzocht.

Gemeente Montferland richtte de openbare ruimte opnieuw in

De gemeente Montferland heeft een nieuwe straat, parkeervlakken en het trottoir opnieuw aangelegd. Door de bouw van de nieuwe woningen en de herinrichting van de openbare ruimte is het straatbeeld flink veranderd: de Graaf Hendrikstraat heeft een ware metamorfose ondergaan. We zijn er trots op!

Bewoners worden begeleid

De nieuwe bewoners worden door onze energiecoach begeleid bij de wijze waarop ze het best in deze duurzame woningen kunnen wonen. Dat is net even anders dan dat ze gewend zijn. De bewoners krijgen inzicht in de energieopwekking en het verbruik. De bewoners krijgen ook tips waardoor zij extra energie kunnen besparen door dingen anders of slimmer te doen.

Wij wensen alle nieuwe bewoners veel woonplezier!

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden