Opleverfeestje: eerste 5 nul-op-de-meter sociale huurwoningen in gemeente Montferland

Publicatiedatum: 11-01-2019

In november leverden we onze eerste vijf nul-op-de-meter (NOM) sociale huurwoningen op. Sterker nog, het zijn de eerste NOM sociale huurwoningen in de gemeente Montferland. Woningen die zelf energie opwekken, net zo veel als ze verbruiken.

Inmiddels is het klussen (bijna) klaar en hebben de bewoners intrek genomen in hun nieuwe woning. Tijd voor klein feestje! Samen met de bewoners, omwonenden, aannemer, collega's en wethouder hebben we dit gisteren gevierd.

Arjan ter Bogt (directeur-bestuurder): ''Ik ben trots op het feit dat we nu echte NOM-woningen opleveren bij nieuwbouw en ik ben erg benieuwd hoe deze zeer energiezuinige woningen worden ervaren door de bewoners. Daarom zijn we een monitoringstraject gestart. We leren de bewoners omgaan met een NOM-woning.'' Robin Sommers (projectcoördinator Duurzaamheid) begeleidt de bewoners bij de wijze waarop de bewoners het beste in hun woning kunnen wonen. Hij zegt: ''Het wonen in een NOM-woning is net even anders dan in een reguliere woning. Bijvoorbeeld omdat er geen gasaansluiting is. Ik geef de bewoners inzicht in de energieopwekking van de woning en het energieverbruik. Ook geef ik ze tips waardoor zij extra kunnen besparen door dingen anders of slimmer te doen.’’

Wij wensen de nieuwe bewoners veel woonplezier!

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden