Ruim 500 woningen naar het energiezuinige label A

Publicatiedatum: 29-04-2019

We verduurzamen ruim 500 woningen. De woningen krijgen allemaal het energiezuinige label A. Een woning met een energielabel A is goed geïsoleerd en verbruikt minder energie. En dat is goed voor het wooncomfort, de portemonnee van huurders en onze planeet.

Eerste 180 woningen zijn verduurzaamd

Deze eerste 180 woningen die we hebben aangepakt liggen in Giesbeek, Angerlo en Didam. We begonnen in de zomer van 2018 met de verduurzamingsoperatie. De woningen kregen onder andere spouwisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Veel woningen zijn ook voorzien van zonnepanelen. De kozijnen van de woningen hebben meteen een lik verf gekregen.

We verwachten over een jaar klaar te zijn met de verduurzamingsoperatie. Dan hebben ruim 500 woningen die nu een E- F of G label hebben, een grote energielabelsprong naar A gemaakt.

Geen huurverhoging, wel lagere energiekosten

De woningen worden verduurzaamd zonder dat de huurder meer huur gaat betalen. De besparing op de energierekening komt daarmee volledig ten goede aan de bewoners. We maken gebruik van een STEP-subsidie: STEP is een stimuleringsregeling van het ministerie. Om hiervoor in aanmerking te komen moet een huurwoning minimaal twee labelstappen maken. In totaal zorgt de operatie ervoor dat er maar liefst 2000 labelstappen worden gezet. Een woning van F naar A is goed voor 5 stappen.

Arjan ter Bogt, directeur-bestuurder: ‘’We zijn bezig met een flinke inhaalslag. We zijn erg blij dat we met behulp van subsidie nu ruim 500 woningen naar een energielabel A kunnen krijgen. Waar geen huurverhoging tegenover staat. Maar wel meer wooncomfort en lagere energielasten voor onze huurders. Een win-win-win situatie dus.‘’

Geen E- F- en G-labels meer

Onze grootste opgave ligt in de verduurzaming van de woningen. Aandacht hiervoor is noodzakelijk. Om aan eigen ambities, afspraken en wetgeving te voldoen, maken we hier grote stappen in. Over een jaar willen we geen woningen meer in bezit hebben met een laag energielabel.

De Oudheidkundige Vereniging Didam heeft een kort filmpje gemaakt over de Julianawijk in Didam tijdens de uitvoering van de verduurzamingswerkzaamheden. Dit filmpje zie je hier.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden