Zonneproject Diemse Zon! levert nu echte duurzame stroom op

Publicatiedatum: 24-07-2019

Zonneproject Diemse Zon! van Energiecooperatie Montferland Klimaatneutraal (EMK) gaat nu echte duurzame stroom opleveren. 35 huishoudens in Didam en omstreken krijgen vanaf deze week duurzame stroom via het collectieve zonneproject Diemse Zon!

Diemse Zon! is een postcoderoosproject

Waarbij mensen die zelf geen plek hebben voor zonnepanelen, samen met hun 'buren' toch zonne-energie dicht in de buurt kunnen opwekken. Inwoners met verschillende postcodes in Didam konden zich hiervoor inschrijven. Het project is een initiatief van EMK. Het hoofddoel van EMK is om concrete projecten te realiseren die bijdragen aan de doelstelling van de gemeente Montferland om in 2030 energieneutraal te zijn.

Wij stelden de daken van 2 van onze gebouwen beschikbaar voor zonnepanelen

In totaal zijn er 386 zonnepanelen geplaatst op de daken van onze appartementengebouwen aan de Ludgerusstraat 41 en de Singel 64. 339 van deze panelen zijn verkocht. Huurders van de appartementengebouwen mochten met voorrang ook mee doen in het Diemse Zon! project.

Wij plaatsen zelf 47 panelen om de stroom op te wekken voor de algemene voorzieningen in de gebouwen, zoals de lift en verlichting van de gangen en trappenhuizen. Hierdoor nemen de energiekosten af, wat ten goede komt aan de huurders. Wij stellen de daken van de appartementengebouwen gratis beschikbaar. AGEM maakt de levering van Achterhoekse groene stroom aan de deelnemers mogelijk. Verder zijn er 15 donateus die een financieel steentje bijdragen.

Een derde dak

Op kort termijn wordt een derde dak, het dak van het appartementengebouw aan de Lockhorststraat, voorzien van zonnepanelen. Voor dit dak werft EMK momenteel deelnemers onder onze huurders en huiseigenaren. Er is nog plek voor deelnemers!

Het plaatsen van de zonnepanelen legden we vast op beeld. De beelden zie je hier.

Meer lezen over het zonneproject Diemse Zon!? Lees dan hier verder.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden