Verduurzaming

We moeten onze vastgoedportefeuille verjongen en passend maken voor de huurder van de toekomst. Aandacht voor de verduurzaming van ons bezit is noodzaak. Om aan onze eigen ambities en afspraken en wetgeving te voldoen, maken we de komende jaren hierin grote stappen. We investeren de komende jaren fors in onze woningvoorraad, zodat deze klaar is voor de toekomst. Er is ‘werk aan de woning!’.

We verduurzamen de komende jaren ruim 500 woningen

Plavei investeert de komende tien jaar 45 miljoen in de verduurzaming van haar woningvoorraad. 5,5 miljoen gebruiken we om ruim 500 huurwoningen het energielabel naar minimaal B te brengen. Deze woningen hoeven de komende jaren niet gerenoveerd te worden, maar hebben wel een slecht energielabel. Deze duurzaamheidsmaatregelen komen ook in aanmerking voor STEP-subsidie. De overheid stimuleert hiermee woningcorporaties om maatregelen te nemen. Deze subsidie kunnen we aanvragen voor woningen die minimaal twee labelsprongen maken.  

Alle woningen moeten worden bezocht

Om exact te bepalen wat voor de woningen de beste aanpak is om naar minimaal B te komen, is onderzoek nodig. Onderdeel hiervan is een zogenaamde nulmeting. Onze partner Nibag voert deze meting uit. De medewerkers van Nibag moeten alle woningen bezoeken. Dit is nodig om de aanpak te bepalen en om de huidige situatie juist en goed in kaart te brengen. Dit is ook nodig voor de STEP-subsidie. Tijdens het bezoek kunnen bewoners ook hun wensen doorgeven op het gebied van energiebesparing.

 

Het verduurzamen van de ruim 500 woningen doen we in 4 fasen. De uitvoering van fase 1 is in volle gang. We zijn voor fase 2 en 3 gestart met het aanbestedingstraject.
 

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden