Verduurzaming

We moeten onze vastgoedportefeuille verjongen en passend maken voor de huurder van de toekomst. Aandacht voor de verduurzaming van ons bezit is noodzaak. Om aan onze eigen ambities en afspraken en wetgeving te voldoen, maken we de komende jaren hierin grote stappen. We investeren de komende jaren fors in onze woningvoorraad, zodat deze klaar is voor de toekomst. Er is ‘werk aan de woning!’.

De komende jaren gaan we 542 woningen verduurzamen

Plavei investeert de komende tien jaar 45 miljoen in de verduurzaming van haar woningvoorraad. 5,5 miljoen gebruiken we om bij 542 huurwoningen het energielabel naar minimaal B te brengen. Deze woningen hoeven de komende jaren niet gerenoveerd te worden, maar hebben wel een slecht energielabel. Deze duurzaamheidsmaatregelen komen ook in aanmerking voor STEP-subsidie. De overheid stimuleert hiermee woningcorporaties om maatregelen te nemen. Deze subsidie kunnen we aanvragen voor woningen die minimaal twee labelsprongen maken.  

Alle woningen moeten worden bezocht

Om exact te bepalen wat voor de woningen de beste aanpak is om naar minimaal B te komen, is onderzoek nodig. Onderdeel hiervan is een zogenaamde nulmeting. Onze partner Nibag voert deze meting uit. De medewerkers van Nibag moeten alle woningen bezoeken. Dit is nodig om de aanpak te bepalen en om de huidige situatie juist en goed in kaart te brengen. Dit is ook nodig voor de STEP-subsidie. Tijdens het bezoek kunnen bewoners ook hun wensen doorgeven op het gebied van energiebesparing.

Eerste woningen worden in het najaar van 2017 aangepakt

De eerste woningen zijn dit jaar nog aan de beurt, de rest volgt volgende jaar en in 2018. Weten of uw woning aan de beurt is? Kijk dan in dit handige overzicht. De woningen die in aanmerking komen voor een labelsprong met STEP-subsidie staan hier in vermeld. Wanneer uw woning aan de beurt is, ontvangt u een eerste brief met een planning en de aankondiging van het bezoek van Nibag.

 

In 7 stappen naar minimaal B

Stappenplan kan verschillen per locatie en is op basis van werkbare weken (er is bijvoorbeeld geen rekening gehouden met bouwvak en weersomstandigheden)

Stap 1 – eerste week
Bewoners ontvangen een brief van Nibag met de datum en het tijdstip waarop de inspecteur langskomt.

Stap 2 – tweede, derde en vierde week

Inspecteurs Nibag brengen alle 182 woningen een bezoek.

Stap 3 – vijfde, zesde, zevende en achtste week

Alle huisbezoeken zijn geweest. We kunnen nu samen met de aannemer bekijken wat de beste aanpak per woning is.

Stap 4 – negende week

We hebben op basis van onze duurzaamheidsambitie, de staat van de woningen en de kosten

besloten wat de aanpak per woning wordt. We informeren de bewoners.

Stap 5 – tiende tot en met twintigste week
We kunnen aan de slag met de eerste woningen

Stap 6 – twintigste week

Oplevering van de laatste woning.

Stap 7 - Meting eindsituatie
Welk label heeft de woning nu?

 
 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden